Antti Siika-aho

Kaikki blogit puheenaiheesta Ydinvoimalat

YLEN ydinvoima MOT: Venäläinen sähköisku

"Mikä televisio-ohjelman aihe voi olla sellainen, josta pidättyväisyydestään tunnettu Suojelupoliisi voi puhua, mutta energiayhtiö Fortum ei? Miksi MOT:n pitää käydä Tšekissä asti kyselemässä Suomelle turvallisuuspoliittisesti todella tärkeästä aiheesta? Vastaus on molempiin se sama: koska puhumme Fennovoiman ydinvoimahankkesta Pyhäjoella, sen turvallisuuspoliittisesta näkökulmasta." 

https://yle.fi/aihe/ohjelma/mot-venalainen-sahkoisku-1922018

Ydinvoiman suurin riski on ihminen

Muistan kevään kolmekymmentä vuotta sitten Ylivieskan Visurin kylällä. Lumet sulivat ja räystäästä tippui vesi, joka muodosti maahan houkuttelevia lammikoita. Olin seitsemän ja rakastin kevättä. Lällyä ja kuralätäkköojia.

Jokin oli kuitenkin toisin kuin ennen. Sinä keväänä mummo kielsi minua leikkimästä räystäästä tippuvalla vedellä. Vedessä oli jotakin miksi siihen ei saanut koskea. Se ei ollut turvallista. En vielä silloin ymmärtänyt mitään muuta kuin sen, että jossakin oli tapahtunut onnettomuus. Nyt ymmärrän paremmin, ja tiedän miksi.

Vihreät ajoivat itsensä nurkkaan - energiaomavaraisuus uhattuna 2020-luvulla

 

Päivän ilouutinen on tietenkin se, että vihreät ovat ajaneet itsensä hallituskumppanina peruuttamattomasti nurkkaan, Ville Niinistön puheet vain pahentavat asiaa. Ensi vuonna tehdään Suomelle tärkeät energiaratkaisut, on suuri helpotus että isänmaan parturit vihreät ja vasemmistoliitto räksyttävät silloin oppositiossa, tuskinpa edes kokoomus noita ristikseen enää haluaa:

 

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/72146-ville-niinisto-hurjistui-ftssa-suo...

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä