*

Antti Siika-aho Kepulainen Kalliosta

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 46 min 10 s sitten

Eduskunnalle kovaa kritiikkiä: ”Haluton puuttumaan häirintään”

1 tunti 39 min ago

Eduskunnan hallinto on suhtautunut puutteellisesti ja jopa haluttomasti kansanedustajien avustajien ilmoittamiin häirintätapauksiin, katsoo avustajia edustava Avustajat ilman rajoja -verkosto (AIR). Eduskunnan hallintojohtaja torjuu valtaosan syytöksistä.

Pia Jardi: Emme luovu moskeijahankkeesta

2 tuntia 28 min ago

Helsingin moskeijahankkeen taustaryhmä ei ole luopumassa hankkeesta, sanoo Suomen Muslimiliiton puheenjohtaja ja hankkeen puuhanainen Pia Jardi Uudelle Suomelle.

Jardi ja muu moskeijaryhmä tiedottivat torstaina, että hanke vedetään pois Helsingin kaupunginhallituksen käsittelystä. Hankkeelle oli tulossa maanantaina kaupunginhallituksen kokouksessa lopullinen naula arkkuun kaupunkiympäristön lautakunnan esityksen pohjalta.

Suurmoskeijahankkeen hakemus perutaan – Pia Jardi: ”Harkitsemme tontinvarauskysymystä myöhemmin”

3 tuntia 18 min ago

Helsingin suurmoskeijahankkeen aktiiviryhmä ilmoittaa vetävänsä hankkeen pois kaupunginhallituksen käsittelystä.

Kaupunginhallituksen oli määrä vahvistaa maanantaina kaupunkiympäristölautakunnan hylkäävä päätös, jossa esitettiin, että hankkeelle ei varata alustavasti tonttia suunnittelun jatkamista varten. Käytännössä lautakunnan esitys tarkoitti sitä, että hankkeen edistämistä ei jatketa ja se kaatuu.

”Kuinka moni uskaltaa vaatia pomolta neuvottelua?” – Sekä SAK että Yrittäjät pettyivät nollatuntiesitykseen

3 tuntia 48 min ago

Hallitus on antanut eduskunnalle lakiesityksen nollatuntisopimusten pelisäännöistä. Palkansaajajärjestö SAK pettyi esitykseen, hallituspuolueista sen sijaan kiitetään tuloksia. Kesäkuusta 2018 alkaen työnantaja ei saa enää palkata työntekijöitä vaihtelevalla työajalla, jos hänellä on jatkuva ja kiinteä työvoiman tarve.

Presidentti Sauli Niinistö: Pelkkä paperittoman piilottaminen ei ole vastoin lakia

8 tuntia 8 min ago

Presidentti Sauli Niinistö ei suoraan tuomitse kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden ihmisten piilottelua. Asiasta kysyttiin MTV:n presidenttitentissä keskiviikkoiltana. Niinistön mielestä raja menee viranomaisten kyselyssä.

Jarmo Myllys 95-keväästä: "Sellaista ei tapahdu kuin kerran elämässä"

8 tuntia 25 min ago

Jarmo Myllys torjui Leijonien ykkösmaalivahtina legendaarisena keväänä 1995, kun Suomi voitti MM-kultaa. Maailmanmestaruuden myötä koko Suomi meni sekaisin. Tapahtuma oli niin merkittävä, että 22 vuotta myöhemmin siitä tehtiin elokuva.

Nykyään SaPKon valmennustiimissä toimiva Myllys torjui ammattilaisena parikymmentä vuotta. Ensimmäisen arvokisamitalinsa Myllys voitti jo seitsemän vuotta ennen MM-kultaa. Hän oli mukana olympiahopeaa voittaneessa Leijona-joukkueessa Calgaryssa 1988.

Myllys pitää Calgaryn hopeaa merkittävänä käänteenä suomalaiselle jääkiekolle.

Esitys IV-oluesta laimeni – ”Hyvin, hyvin laaja tuki”

9 tuntia 54 min ago

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Tuula Haatainen (sd.) on tyytyväinen valiokunnan linjaukseen esittää eduskunnalle vahvempien alkoholijuomien säilymistä Alkossa.

Juha Sipilän (kesk.) hallitus on esittänyt nelosoluen vahvuisten, 5,5 prosenttia alkoholia sisältävien juomien tuomista ruokakauppoihin ja kioskeihin.

–Minä kannatan sitä, että se 4,7 prosenttia säilyy. Siihen oli valiokunnan asiantuntijakuulemisissa hyvin, hyvin laaja tuki sekä perustelut sille, että kansanterveyden kannalta on parasta, että raja säilyy siinä, Haatainen kertoo.

Jääkö IV-olut Alkon hyllyyn? Pekka Puska: Uusi esitys vaikuttaa äänestykseen – ”Meillä on horjuvia”

10 tuntia 21 min ago

Keskustan kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Pekka Pusko uskoo, että valiokunnan tänään valmistunut mietintö alkoholilaista vaikuttaa äänestystulokseen prosenttirajasta.

–Uskon, uskon. Kyllä meillä on horjuvia edustajia, jotka ovat sanoneet haluavansa kuulla, mitä alan asiantuntijat ja mitä valiokunta kaikkien asiantuntijaesitysten jälkeen esittää.

Valiokunta esittää, että kaupoissa myytävien alkoholituotteiden alkoholipitoisuuden enimmäisrajaa ei nostettaisi 4,7 prosentista 5,5 prosenttiin. Korotus oli hallituksen esitys.

Nyt tuli iso tyrmäys: 5,5%:lle ei valiokunnalta – Tuleeko IV-olut silti ruokakauppoihin?

10 tuntia 38 min ago

Sosiaali- ja terveysvaliokunta tyrmää alkoholijuomien prosenttirajan noston ruokakaupoissa. Valiokunta esittää, että alkoholijuomien vähittäismyyntiluvan enimmäisprosenttia ei nosteta, vaan se säilytetään 4,7:ssä.

Valiokunta katsoo, että enimmäistilavuusprosentin nosto vaikuttaisi ratkaisevasti alkoholin saatavuuteen ja kulutuksen kasvuun. Koko mietintö julkaistaan myöhemmin tänään. Mietintöön sisältyy 3 vastalausetta.

Sebastian Tynkkysen 300 €:n sakot pysyvät – Korkeimmalta oikeudelta päätös

11 tuntia 33 min ago

Korkein oikeus (KKO) ei myöntänyt valituslupaa Sebastian Tynkkysen tuomioon uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Oulun käräjäoikeus oli tuominnut Tynkkysen 50 päiväsakon suuruiseen sakkorangaistukseen.

Kunta haluaa seriffin, kun poliisi katoaa – mutta mitä sanoo laki?

11 tuntia 52 min ago

Enontekiön kunta haluaa paikata kunnan poliisikadon omalla seriffillä, mutta virkamiehen mukaan aikeet ovat ristiriidassa Suomen lain kanssa, kertoo Talouselämä. Enontekiö on menettämässä poliisipartionsa, kun nykyiset partiopoliisit jäävät eläkkeelle.

Presidenttiehdokas Merja Kyllönen: ”Ei koskaan Natoon”

12 tuntia 57 min ago

Kansalaisten enemmistö toivoo presidenttiehdokkailta selkeitä kantoja Suomen Nato-jäsenyyteen, ilmeni Alma Median keskiviikkona julkaisemasta kyselystä.

Ainakin yksi ehdokas vastaa huutoon, vasemmistoliiton Merja Kyllönen.

Sami Kapasen KalPa rajussa nosteessa, HIFK:n putkikin katkaistiin

20 tuntia 36 min ago

HIFK:n syyskuussa alkanut voittoputki Nordiksella tuli päätökseen KalPan voitettua keskiviikkona 3-2 HIFK hävisi kamppailun jo avauserään, kun nopea ja yritteliäs KalPa karkasi kahden maalin johtoon.

- Haluan onnitella KalPaa. He olivat tänään yritteliäämpiä ja nopeampia kuin me. Intohimo puuttui meiltä tänään. Alussa oli ihan sen näköistä, että tästä tulee vielä peli, mutta 0-1-maalista KalPa sai aika paljon henkeä päälle. He veivät peliä varsinkin ensimmäisessä erässä, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin totesi.

HIFK:lle ei jäänyt mitään seliteltävää keskiviikkoillasta.

Leijonille kauden avaustappio

13.12.2017 22:43

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue koki keskiviikkona kauden avaustappionsa. Tshekki otti Prahan O2-areenalla yli 16 000 katsojan edessä voiton maalein 3-2.

Ensimmäisessä erässä Suomi siirtyi 2-0 -johtoon. Maalin makuun pääsivät Sakari Manninen sekä Joonas Kemppainen, joista molemmat saattavat mahtua Leijonien olympiajoukkueeseen. Kemppaisen maalin syötti Julius Junttila.

Manninen riisti kiekon hienosti tshekkipelaajalta ja karkasi maalintekoon. Hän on ollut tämän kauden EHT-maaotteluissa positiivinen yllättäjä.

”Sinun puolueesi oli silloin hallituksessa” – Vaatimus turvapaikanhakijoiden käännyttämisestä tyrmättiin MTV:n tentissä

13.12.2017 22:28

Perussuomalaisten ehdokas Laura Huhtasaari sekä kansanliikkeen ehdokas Paavo Väyrynen yhdistivät rivinsä vaatiessaan turvapaikanhakijoiden pysäyttämistä rajoille MTV:n presidentinvaalitentissä. Vaatimus ei saanut tukea muilta ehdokkailta, jotka eivät katso rajoilta käännyttämisen olevan edes mahdollista.

Väyrynen ja Niinistö heti vastakkain tv:ssä: ”En hyväksy”

13.12.2017 20:30

Presidentinvaaleihin viime tipassa mukaan liittynyt konkariehdokas Paavo Väyrynen pääsi heti näiden vaalien ensimmäisen tv-tenttinsä alussa haastamaan jatkokautta hakevan presidentti Sauli Niinistön. MTV:n tentissä olivat alkuun esillä presidentin valtaoikeudet.

Kansanedustaja: Nykyistä matalammat palkat mahdollisiksi Suomessa – toimeentulon turvaisi julkinen tulonsiirto ja vapautus veroista

13.12.2017 19:55

”Työttömien Suomi” ei kestä uutta talouskriisiä, varoittaa kansanedustaja Antero Vartia (vihr.) blogissaan. Yrittäjämielinen kansanedustaja haluaa parantaa työllisyyttä vapauttamalla matalapalkkaisen työn veroista sekä mahdollistamalla työn teettämisen nykyistä matalammilla palkoilla. Matalapalkalla elämistä hän tukisi julkisista varoista maksettavilla tulonlisillä, mitä ehdottaa myös taloustieteilijä Sixten Korkman.

HS: Keskusta syöksyi jo alle 15%:n – kokoomus nousi taas

13.12.2017 17:53

Pääministeripuolue keskustan alamäki jatkuu Helsingin Sanomien kyselyssä. Puolue oli mittauksen neljänneksi suosituin 14,8 prosentin kannatuksella.

Vuodessa kannatus on romahtanut peräti kuusi prosenttiyksikköä. Näin alhaalla kannatus oli viimeksi syksyllä 2011.

Kokoomus sen sijaan vankisti asemiaan kärjessä 22,2 prosentin kannatuksella, joka on suurempi kuin kertaakaan aiemmin tänä vuonna. Toisena on SDP 19 prosentilla.

Janne Ojasen poika näyttelee isäänsä MM95-elokuvassa

13.12.2017 17:04

Moni muistaa jääkiekkoilija Janne Ojasen Tapparan ikonina, mutta Ojanen on tehnyt sankaritekoja myös Suomen maajoukkueessa. Hän oli mukana muun muassa Leijonien 1995 MM-kultajoukkueessa, josta kertova elokuva saa ensi-iltansa joulupäivänä.

Leijona-paidassa Ojanen oli voittamassa kultaa jo 1987 nuorten MM-kisoissa. Seuraavalla kaudella hän oli mukana hopeaa voittaneessa Leijona-joukkueessa Calgaryn olympiakisoissa. Se oli Suomen ensimmäinen miesten arvokisamitali.

Calgaryn kisoissa Suomea valmensi Pentti Matikainen, joka oli tuonut Leijonien pelaamiseen uudistuksia.

EU:ssa syttyi myrsky siirtolaisuudesta – Tuskilta ”antieurooppalainen” ehdotus

13.12.2017 16:50

Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Donald Tuskin väläytys turvapaikanhakijoiden sisäisten siirtojen pakkojärjestelmän hylkäämisestä synnytti tiistaina poliittisen myrskyn EU:ssa. Kreikkalainen maahanmuuttokomissaari Dimitris Avramopoulos syytti puolalaista Tuskia antieurooppalaiseksi.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat