Antti Siika-aho Kepulainen Kalliosta

Esko Aho Keskustan kunniapuheenjohtajaksi

Paavo Väyrysen ilmoitus luopua Keskustan kunniapuheenjohtajuudesta oli viisaasti tehty. Väyrynen ei ole toiminut  kansanliikkeeltä saamansa arvonannon edellyttämällä tavalla. Keskustan Sotkamon puoluekokous voi nimetä uuden kunniapuheenjohtajan näin halutessaan. Muodollista estettä ei ole.

 

Luonteva valinta Keskustan uudeksi kunniapuheenjohtajaksi olisi Esko Aho. Esko Ahon vaikuttaminen Keskustassa ulottuu 1970-luvun alkuvuosiin asti. Hän johti puoluetta yli kymmenen vuoden ajan ja toimi pääministerinä vuosina 1991 - 1995. Ahon ansiosta Suomi selätti 1990-luvun laman ja liittyi Euroopan Unioniin. Esko Ahon toiminta keskustalaisen kansanliikkeen ja Suomen hyväksi ansaitsee arvoisensa tunnustuksen. 

 

Keskustan puoluehallitus voi tehdä puoluekokoukselle esityksen kunniapuheenjohtajasta. Ehdotus Esko Ahon nimeämisestä kunniapuheenjohtajaksi saisi varmasti laajaa kannatusta Suomen suurimman poliittisen kansanliikkeen keskuudessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Vai että Esko Aho keskustan kunniapuheenjohtajaksi? Esko Aho yhdessä Iiro Viinasen kanssa itse asiassa syvensi lamaa -90-luvun alussa antaessaan pankeille vapaat kädet ajaa yrityksiä ja yksityisiä henkilöitä konkurssiin ja ikuiseen velkavankeuteen. Kuten nyt, myös silloin suhdanteet nostivat taloutta hallituksista riippumatta.

Kuten Väyrysen kohdalla, myös Ahon kohdalla kaikenlaiset "kunnianosoitukset" ovat täysin kunniattomia.

Terv. Kalliossa syntynyt stadilainen.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Erinomaisen kannatettava ehdotus, Esko Aho uskaliaana nuorena Keskustan puheenjohtajana yhdessä Iiro Viinasen kansa veti Suomen suosta kuiville.

Tausta ohjeet tuli talouden kuntoon saamiseksi Presidentti Maunon Koivistolta ja hänen linjansa oli pankkisektorin saneeraus kuntoon vaikka ohessa kaatui toiminta idealtaan terveitä yrityksiä.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@2. Ei varmana ole nostaneet Suomea suosta. Suurin syy on liian vahvan markan politiikka ja kurssi oli sidottu ECU-kurssiin, sitten tuli sisäinen devalvaatio ja se syvensi entisestään Suomea suohon.

Ulkoisella devalvaatiolla toteutettiin ja markkaa kellutettiin, niin sitten Suomi palasi nousun tielle.

Nyt on sitten saatu uutta tietoa:

Liisa Mariapori on tutkinut papereita muun ryhmän kanssa:

"Nyt selvisi, ketkä ovat olleet hyväksymässä tätä SSP-pankkisopimusta, jossa ryöstettiin 65.000 yrittäjän omaisuus ja tehtiin näistä 90-luvun laman uhreista ja heidän takaajistaan ikuisuusvelallisia, joita velkoja selvitystilassa oleva Arsenal ja amerikkalaisen yhtiön tytäryhtiö Pra Group Finland Oy perii edelleen.
SSP-pankkisopimusta olivat siis Valtioneuvostossa hyväksymässä 22.10.1993 pääministeri Esko Ahon johdolla: Norrback, Pokka, Pekkarinen, Viinanen, Uosukainen, Iso-Hookana Asunmaa, Pietikäinen, Rusanen, Kankaanniemi, Pura ja Huuhtanen. Oikeusministerinä oli Aalto ja valtiosihteerinä Eino Keinänen."

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Viisautta lähes 2000 vuoden takaa. Roomalainen senaattori ja historioitsija Tacitus (noin 55-120) on todennut: ”Mitä ei tunneta, sitä pidetään suurenmoisena.”

Edesmennyt lentokapteeni ja kauppatieteiden tohtori Heikki Urmas esitti 1990-luvun laman aikana, että kelvollisia yrityksiä tuettaisiin, mutta häntä Ahon hallitus ei tietenkään kuunnellut. Ihmisen raadollisuus tuli esiin ja alkoi yritysten lahtaus.

Toimituksen poiminnat