Vapaavuoren melu on onttoa

Jan Vapaavuorella riittää sanottavaa. Kriittiset ulostulot seuraavat toistaan. Li Andersson on osuvasti puhunut ”oppositiopuolue Jan Vapaavuoresta”. Pormestarikausi on alkanut ankaralla haukkumisella: hanke toisensa perään on saanut murskatuomion, etenkin pormestarin oman puolueen tukema maakuntauudistus. Tällä viikolla Vapaavuori ehti ennustamaan, että maakuntavaaleja ei tule tammikuussa. Melu on kovaa, mutta perustelut jäävät ontoiksi.

 

Helsingin kehittäminen näyttää olevan ainoa asia, josta Vapaavuorella ei riitä juurikaan sanottavaa. Vapaavuoren avaukset Helsingin asuntopulan korjaamiseksi, koulutuksen parantamiseksi tai eriarvoisuuden torjumiseksi antavat odottaa itseään. Asuinalueiden eriytymisen ehkäisemisen osalta olemme kuulleet terveitä päänavauksia muun muassa varapormestari Anni Sinnemäeltä, viimeksi jokin aika sitten Helsingin Sanomien haastattelussa.

 

Vapaavuoren pormestarikauden alku ei lupaa hyvää, mutta aikaa on vielä. Helsingillä on kaikki valta esimerkiksi omaan asuntopolitiikkaansa. Mitä aidosti uusia ratkaisuja Vapaavuori esittää asuntopulaan ja asumisen kalleuteen? Kyseessä on kuitenkin Helsingin suurin ongelma.

 

Epämääräinen räksyttäminen on yksi poliittinen strategia muiden joukossa. Harmi vain, että me helsinkiläiset joudumme siihen osallisiksi. Helsingin ei tulisi olla yhden miehen poliittinen astinlauta tai oman puolueen sisäisten kahinoiden äänitorvi. Tulisiko pormestarin roolista käydä vielä pelisääntökeskustelua?

AnttiJSiika-aho
Keskusta Helsinki

Pienviljelijöiden ja ravimiesten jälkeläinen, Keskustan puoluehallituksen jäsen ja elinkeinoministerin renki.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu