Antti Siika-aho Kepulainen Kalliosta

Suomalaista arvojohtamista

Pääministeri Juha Sipilä näytti eilen, että arvoilla on väliä. Hän hajotti hallituksensa ja muistutti, että Keskustalle ihmisarvo on jakamaton. Perussuomalaisten tuore johto on osoittanut, ettei sillä ole halua seistä tuon ihmisyyskäsityksen takana. Sipilä osoitti ovea niille, joille pohjoismaiset perusarvot tuntuvat selvästi vierailta. Kukin taaplatkoon tyylillään, mutta mukana ei tarvitse taaplata.

 

Sipilä on johtanut käynnissä olevaa tilannetta viisaudella ja maltilla. Pohjoismaisessa yhteiskunnassa maltti ei ole löysyyttä, vaikka sosiaalisen median irvileuat ja räkättäjät muuta sanovat.

 

Uuden hallituksen synnyttäminen on työntekijöiden, lapsiperheiden, eläkeläisten ja opiskelijoiden etu. Olisi hulluutta heittää tehty työ harakoille tai jättää hyödyntämättä talouden myönteinen suunta. Siksi on outoa, että vihreiden Ville Niinistö ja vasemmiston Li Andersson vaativat uusia eduskuntavaaleja. Heillä on mielessään vain lyhytnäköiset puoluepoliitttiset päämäärät, muusta viis.

 

Keskustan keskeiset arvot yhteisöllisyys, välittäminen, sivistys ja oikeudenmukaisuus ovat 100 vuotta täyttävän Suomen arvoja. Nuo arvot ovat johtaneet puoluettani kaikissa niissä suomalaisen yhteiskunnan käänteissä, joissa on tarvittu vahvaa demokratian itsepuolustamista. Sipilän eilinen päätös on osa tätä pitkää arvoihin perustuvaa demokratian itsepuolustamisen jatkumoa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Luottamus Sipilään ja hänen johtamaansa hallitukseen on todella heikko opposition suunnalla. Ja tämä lienee kaikkein keskeisin syy uusien vaalien ajamiseen. Oppositiossa koetaan, ettei mikään mitä hallitus on toistaiseksi tehnyt ole ollut "työntekijöiden, lapsiperheiden, eläkeläisten ja opiskelijoiden etu", emmekä oikein usko, että tähän on luvassa muutoksia.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Sitten ei kannata edes yrittää!?

Sipilän kunniaksi sanottakoon, että sentään oli neuvottelevinaan, ennen kuin osoitti uudelle perussuomalaisille ovea. On täysin käsittämätöntä, että demarit, vihreät ja vasemmisto huutavat ylimääräisiä vaaleja, pistämättä tikkua ristiin perustuslain hengen toteuttamiseksi.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Kyllä ainakin vihreät katsovat SIpilän kysymykset tarkkaan ja vastaavat niihin rehellisesti. Yleinen vaikutelma on kuitenkin, että näkemyserot ovat aivan liian suuria ylitettäväksi - mutta tämä toki riippuu myös keskustasta ja kokoomukseta. Jos tulevat selkeästi odotettua enemmän vastaan, niin kaikki on mahdollista. Itse olen kuitenkin hyvin skeptinen sen suhteen että sitä yhteistä linjaa löytyisi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #3

Et ilmeisesti katsonut eilen A-studiota. Ville Niinistö sanoi silloin jotain ihan muuta. Siis toki voivat katsoa kysymykset tarkkaan, ja vastatakin rehellisesti. Viesti oli kuitenkin selvä, ilman vaaleja vihreät eivät lähde millään kokoonpanolla hallitukseen. Samaa vakuuttelivat myös Li Andersson ja Antti Rinne.

Käyttäjän kkapela kuva
Kari Kapela

Meillä yritysmaailmassa on aivan oma luokituksensa näille, jotka eivät allekirjoittamiaan sopimuksia tahdo noudattaa. Kutsuttakoon sitä nyt vaikka keskustalaiseksi arvomaailmaksi. Muuten oli kyllä blogisti laittanut kirjoitukseensa kauniita sanoja peräkkäin. Kiitos niistä.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Yritysmaailmassa ei yleensä sekoiteta keskenään puitesopimusta ja varsinaiseen tilaukseen liittyvää sopimusta keskenään ;) Hallitusohjelman maahanmuuttolinjaus (niin kuin muutkin kohdat) olivat kohtalaisen yleisellä tasolla, joten niitä voi tulkita aika monella tavalla - niin kuin nyt näyttää käyneen.

Käyttäjän kkapela kuva
Kari Kapela

Täytyykin pitää mielessä ettei tee puitesopimuksia keskustan tai kokoomuksen kanssa ... arvona vilpillinen mieli on vilpillinen mieli ja löytää aina syyn kiemurrella irti kun maksun aika koittaa.

Eero Mattila

Keskustalaiset arvot tuli nyt kaikille selväksi. Periaatteet on myyty jo kauan sitten... Sipilä kuittasi velat ja sai itselleen puolueen...konkurssi olisi ollut kunniakkaampi.

Se siitä!

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Näin se on, arvot ja keskusta ei kestä mitään arvokeskustelua. Pekkarisen tuulivoiman syöttötariffi oman perheen eduksi, joka vie verorahaa Suomesta ulos miljardeja, vaikka suomalaisetkin sijoittajat saisivat osansa ei hyötyä jää Suomeen.

Entä sitten Sipilä, valtion menot herran bisneksiin vaan lisääntyy, Seura lehti selvitti ansiokkaasti kuinka bisneksiä hoidetaan arvopohjalla.

https://seura.fi/asiat/seuran-selvitys-juha-sipila...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Maalaisliiton Kekkonen hoiti 25 vuotta diktaattorina Suomen asioita.

"Arvoihin perustuva demokratian itsepuolustamisen jatkumo" on kyllä blogistin edustamalla puolueella ollut pahasti katkolla viimeisen sadan vuoden aikana.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset