Antti Siika-aho Kepulainen Kalliosta

Malmi ja Keskuspuisto ovat arvokysymyksiä

Enemmistö helsinkiläisistä haluaa säilyttää Malmin lentokentän ilmailukäytössä ja suojella Keskuspuistoa sekä muita viher- ja virkistysalueita. Viheralueet ovat kaupunkilaisten henkireikiä, Malmin kentän arvo tunnustetaan. 

 

Minä ja lukuisat muut ehdokkaat puolustamme johdonmukaisesti näitä molempia helsinkiläisille tärkeitä alueita. Toisin kuin kaupunkia johtavat Kokoomus ja Vihreät väittävät, kyse ei ole kehityksen jarruttamisesta vaan ennen kaikkea arvokysymyksistä. Tulee tiedostaa tarve rakentaa asuntoja jatkuvasti kasvavassa kaupungissa, mutta samalla tulee myös tiedostaa viher- ja virkistysarvot. Isossa ja elävässä kaupungissa niillä on asukkaille määräänsäkin suurempi merkitys. 

 

Käynnissä olevissa kuntavaaleissa ratkaistaan osaltaan, halutaanko Helsinkiä rakentaa taloudellisena vipuvartena vai kestävään kasvuun pyrkivänä vihreänä kaupunkina. Vastakkain ovat taskulaskinajattelu ja inhimillisempi kaupunkipolitiikka. Helsingin väestö kasvaa ja hyvä niin. Helsinkiin on mahdollista rakentaa uusia tolkun hintaisia asuntoja ja toimivaa joukkoliikennettä ilman, että pannaan matalaksi kaupunkilaisille tärkeät kohteet. 

 

Puu-Käpylä haluttiin tuhota 1960-luvulla. Tilalle piti rakentaa moderneja kerrostaloja, perusteluna Helsingin väestönkasvuennusteet. Asukkaat nousivat puolustamaan kotikulmiaan ja voittivat. He olivat oman aikanasa nimbyilijöitä. Tänä päivänä Puu-Käpylä on yksi Pohjoismaiden kulttuurihistoriallisesti arvokkaimmista puutaloalueista. Kiitos noiden nimbyjen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tuota Atte Kalevan esittämää ideaa kehittämällä saa pelastettua Malmin, Sinnemäen Vartiosaaren ja Keskuspuistonkin ja toisaalta Keskuspuistoon saadaan lisää käyttäjiä.
http://attekaleva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/233149-...
http://attekaleva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234361-...

Kellään ei nähdäkseni voi olla asiasyitä kieltäytyä tuollaisesta ideasta, joten nähtäväksi jää, kuinka moni päättäjä haluaa tuhota Malmin lentoaseman vain tuhoamisen riemusta.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

630.000 asukasta ei pitäisi olla ongelma asuttaa.

Olen asunut kauan mm. Bangkokissa ja siellä on väkeä 20 - 30 -kertaa enemmän.

Koittakaa nyt saada se 100 -vuotta vatkattu alkoholilaki ensin kuntoon, niin sitten pääsette hoitamaan oikeita asioita.

Keskustan ongelma on Alkion isän ryyppääminen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset