Tolkun hintainen koti omassa kotikaupungissa

Asuminen on näiden kuntavaalien kuuma peruna. Näin pitää ollakin, sillä asuntojen saatavuus on heikkoa ja hinnat karkaavat vauhdilla ylöspäin. Opiskelijoita ja nuoria aikuisia magneetin lailla vetävässä kaupungissa asumisen hinta lyö kasvoille. Korkeat vuokrat kasvattavat asumistuen menoja huomattavasti. Tämän maksaa yhteiskunta, voitot korjataan muihin taskuihin.

 

Asumisen tukemisen painopistettä tulisi siirtää asuntotuotannon tukemiseen. Se helpottaa tolkun hintaisten asuntojen tuottamista markkinoille. Helsingissä tarvitaan voimakasta opiskelija-asuntojen lisärakentamista. Mitä enemmän opiskelija-asuntoja, sitä enemmän vapautuu asuntoja esimerkiksi työssäkäyville. Niin ikään tarvitaan lisää asumisoikeusasumista, sillä se edesauttaa muun muassa ikäihmisten aidosti edullisempaa ja laadukkaampa elämistä.

 

Helsingissä on pian ratkaistava, miten turvataan erilaisten elämäntilanteiden mukainen asuminen jatkuvasti kasvavassa kaupunginssa. Nykyinen yhtälö on kestämätön ja se on seurausta kaupungin valtapuolueiden epäonnistuneesta politiikasta. Malmin lentokenttä ja Keskuspuisto halutaan runnella, mutta parkkipaikkavaltamerien tilalle ei olla haluttu rakentaa asuntoja.

 

Kuntavaaleissa kysytään, onko meillä varaa asua omassa kotikaupungissa. Vaihtoehdottomuutta peräänkuuluttavan propagandan tulokset on jo nähty. 

AnttiJSiika-aho
Keskusta Helsinki

Pienviljelijöiden ja ravimiesten jälkeläinen, Keskustan puoluehallituksen jäsen ja elinkeinoministerin renki.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu