Antti Siika-aho

Rantareitit edistävät helsinkiläisten terveyttä

Hakaniemenrantaa, Merihakaa ja Sörnäisten rantatien ympäristöä ryhdytään pian myllertämään. Alueille nousee uusia asuintaloja, liiketiloja sekä raitiovaunulinja. Hakaniemessä suunnitellaan hotellia torin ja meren väliin. Alueet laajenevat yhä selvemmin kohti rantoja.

Tulevassa urakassa pitää turvata kaupunkilaisten mahdollisuudet omaehtoiseen virkistäytymiseen ja liikuntaan. Moni kalliolainen on huolissaan rantareiteistään ja -poluistaan, jotka ovat tiiviissä kaupungin­osassa ainoita sopivia väyliä lenk­keilyyn ja kuntoiluun.

Asukkaat pohtivat, nakerretaanko polut rakennusten tieltä. Jo hyväksytyssä yleiskaavassa luvataan turvata myös tulevaisuudessa helposti saavutettavat virkistysalueet. Nykyiset rantareitit tarjoavat tuhansille ihmisille esimerkiksi varallisuudesta riippumattoman liikkumismahdollisuuden. Rantareiteillä on suuri terveyttä edistävä merkitys. Pitääkö Helsinki huolen siitä, etteivät lupaukset jää kuolleiksi kirjaimiksi?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Olisi erinomaista typeryyttä myöntää rakennuslupa rakennukselle, joka ulottuu rantaan saakka. Mallia tulee ottaa Kalasatamasta, jossa rakennusten ja meren väliin jää useamman kymmenen metrin levyinen alue ihmisten liikkua tai vaikkapa pystyttää terassi.

Toimituksen poiminnat